אוכל, בית, החיים

מתכון לאסון

שגעת ושמה קורונה

סוף שבוע ראשון לבידוד מרצון, סוף שבוע שני בלי עידן. סופ״שים הם הזמן הקשה ביותר, כולם בבית באווירה משפחתית ואני מרגישה שעבורי זה רק עוד יום לעבור ולסמן וי ביומן. הילדים מבסוטים שהם סוף סוף יכולים לראות אותו בוידאו צ׳אט |יחי הנמכת הציפיות | כמובן שגם התענוג הזה זמני בלבד. השבוע רץ לי בראש בלופ ועדיין לא נתפס. זו רכבת הרים אמוציונלית, רגע אחד אני מוקסמת מהם, רוקדת איתם בסלון כאילו אין מחר ורגע אחרי אני מוצאת עצמי כועסת על איזו שטות שאחד מהם עשה | לפעמים זה נראה לי נס שכולם עדיין בחיים | כמובן שאחרי כל צעקה מגיעים רגשות האשם על ״מה עשיתי״ ו״הם רק ילדים״ ו ״איזו אמא גרועה את, איך את נותנת לכעס לכבוש אותך?״.

סך הכל רוב הזמן סביר. יוצרים, משחקים, אופים, צוות בידור קלאב הוטל אילת קטן עלי, אבל המחשבה על ההמשך מבעיתה. אין לי זמן לפיפי במהלך היום | ואם הצלחתי אז זה כולל קהל, הרי נורא חשוב בידיוק ברגע זה לבקש כוס מים ולהמחיז את זה בהגזמה כאילו הרגע הסתיים מסע נדודים במדבר | מחשב אני מצליחה לפתוח רק בלילה במידה ולא התעלפתי לידם. חבל שעצמאים לא יכולים לחתום אבטלה כי זה בידיוק מה שאני, עקרת בית מובטלת.

בצק שמרים מנצח

מתכון לאסון

היום שלחנו חבילה לעידן, על הרצון לשלוח לו פינוקים שילמתי בכאוס במטבח לכל היום, ממש מתכון לאסון. לאפות בהמשכים זה קשה עד בלתי אפשרי. מכניסה קלתית לתנור ונקרית לדגל | ״אמא יותם מנקה את השירותים״ | מוציאה קלתית וול וול דאן ונקרית שוב לדגל | ״אמא גאיה מציירת עם לק על הרגליים״ |, בזמן שלקח לי להרכיב עוגה אנשים מרכיבים פאזל 1000 חלקים, כל זאת במקביל לגמילה של יותם מחיתולים. על הגמילה שלו אכתוב פוסט נפרד אבל עד כה הולך אחלה טפו, חמסה, שום, בצל. בסופו של דבר הצלחנו לגבש תיק מלא בציורי ילדים, ספרים משחקים, עוגות והמון אהבה וגעגוע.

אז אם כבר עוגה לשבת, ואם כבר משעמם לכם אש, למה לא להשקיע חום ואהבה בבצק שמרים? המתכון של הבצק לקוח מהבלוג הסופר מוצלח בעיני דברים בעלמה, הבצק הזה הוא בצק מנצח! אני מתשמשת בו לכל עוגות השמרים. לגבי המלית, ניסיתי המון מליות אבל בסוף אני תמיד חוזרת לשתיים שיצרתי שהן שונות וטעימות מהרגיל. למתכון? יאללה.

עוגת שמרים טבעונית לא לטבעונים בלבד

עוגת שמרים טבעונית לא לטבעונים בלבד

לבצק (מתכון של דברים בעלמה)

* 3.5 כוסות קמח לבן (חצי קילו)

* 2.5 כפיות שמרים יבשים

* חצי כוס סוכר

* שליש כוס שמן

* קמצוץ מלח

* 1 1/4 כוסות מים חמימים

הכנה:

.מחמים תנור ל170 מעלות

1. במיקסר עם וו לישה, או בידיים אם אתם סופר משקיענים, לשים את כל המרכיבים יחד. תקפידו על מים פושרים |חמים מידי יהרגו את השמרים וקרים יעשו את העבודה לאט יותר|אחרי לישה של עשר דקות בערך, מומלץ ללוש קצת בידיים מקומחות, הבצק צריך להיות רך וגמיש. יוצרים מהבצק כדור, משמנים אותו מעט ומניחים בקערה מכוסה במגבת או ניילון נצמד להתפחה של כשעה במקום חמים.

2. בזמן ההתפחה מכינים את המלית, כל בצק מספיק לשתי עוגות לכן כדאי להכין מספיק מלית לשתי עוגות או להכין שתי מליות שונות לשם הגיוון.

3. מחלקים את הכדור לשניים ומרדדים אחד למלבן בעובי של כ 2-3 מ״מ | כמה זה 3 מ״מ אתם שואלים? דיי דק|

4.מורחים את המלית בנדיבות על כל המלבן. מגלגלים את הבצק לרולדה וחותכים באמצע ושוזרים צמה.

5. מעבירים לתבנית אינגליש משומנת. מומלץ לתת לעוגה עוד חצי שעה התפחה בתבנית אבל אל תגלו לאף אחד, לפעמים אני לא מספיקה לתת לה חצי שעה והיא עדיין יוצאת נהדר.

7. מברישים את העוגה בחלב סויה או חלב קוקוס ומכניסים לתנור שחומם ל 170 מעלות לכחצי שעה. אופים עד להזהבה. אם בחרתם במלית ריבת החלב העוגה תזדקק לקצת יותר זמן בתנור, היא צריכה להיות מוזהבת היטב ולהרגיש יציבה.

8. זיגוג: כשהעוגות יוצאות מהתנור, ובעודן חמות, חייבים לשפוך עליהן קצת סירופ סוכר. זה נשמע מוזר, ובהתחלה חשבתי שזה יגרום לעוגות להיות רטובות ומתפרקות, אבל הוא נספג ממש מהר ונעלם מהשטח. הזיגוג גורם לעוגה להיות עוגת שמרים באמת מפנקת, כזו עם לחות ועושר מסויים שפשוט אי אפשר לקבל אם מוותרים עליו. אז אל. מכינים את הזיגוג בסיר קטן שממיסים בו שליש כוס מים + שליש כוס סוכר. מערבבים טוב עד שאין שום גרגירי סוכר. מוזגים על העוגות הלוהטות ישר כשהן יוצאות מהתנור. אם בחרתם להכין את מלית ריבת החלב אין צורך להרטיב את העוגה.

מלית אגוזים ריחנית:

* כוס אגוזים – מלך, לוז או פקאן טבעי, הכל הולך

* 2 כפות סוכר חום

* קינמון וציפורן בנדיבות, אני אוהבת מלא!

* חצי כפית תמצית שקדים (לא חובה אבל זה משדרג פלאים)

* 2 כפות שמן קוקוס מומס

* חופן חמוציות

הכנה:

מכניסים את כל הרכיבים פרט לחמוציות למעבד מזון וקוצצים

מפזרים מעל הבצק ומוסיפים את החמוציות. מגלגלים לרולדה ושוזרים לצמה.

עוגת שמרים טבעונית, מלית ריבת חלב טבעונית

מלית ריבת חלב טבעונית:

* 250 מ״ל קרם קוקוס מקורר

* 3-4 כפות פודינג ריבת חלב

* 2-3 כפות לוטוס ( לא חובה)

* קינמון לפיזור

הכנה:

שמים את קרם הקוקוס במיקסר (אני מעדיפה את הקרם שבתמונה, הוא 100% קוקוס ללא תוספים וח. משמרים) ומתחילים להקציף

מוסיפים 3-4 כפות פודינג בהדרגה עד שמתקבל קרם מאוד מאוד מוצק

מורחים על הבצק בתפזורת נקודות של לוטוס, לא צריך למרוח על הכל ובנדיבות , מדגמי.

מורחים על גבי הכל את הקרם ומגלגלים לרולדה. כדי שלא יברח לכם המון קרם החוצה תגלגלו לרולדה בעדינות, זה יותר כמו לקפל, זה בסדר שזה רטוב, הקרם משאיר את העוגה לחה בפנים. שוזרים בעדינות לצמה ומפזרים מעל קינמון.

Related Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *